14 Kasım 2010 Pazar

Red



Ve karşınızda sadece oyunculukları için bile izlenebilecek bir film daha. Bruce Willis amcamızın emekli CIA ajanını oynadığı, Helen Mirren teyzemizin romantik Ivan'ıyla aşk tazelediği ve en önemlisi, paranoyak olma tabirine anlam katan John Malkovich'in varlığı. Dikkat edin henüz Morgan Freeman babamıza gelemedim.

Komediden romantizme, aksiyondan gerilime, her sahneyi yaşatan bir senaryo var filmde. Biraz durağan başlar gibi görünse de, çok da uzun sürmüyor bu durağanlık. E tabi, filmde CIA ajanı olur da aksiyonsuzluk başgösterebilir mi? Hatta Bruce Willis amcamızın, Yeni Zelanda doğumlu genç yetenek Karl Urban ile yakın dövüştüğü bir sahne var ki, orada rol yapmadıklarını siz de göreceksiniz. İnsan düşmanıyla öyle dövüşmez be, Film ne kelime!

Genel itibariyle farklı bir konu gibi görünmese de, genç bir ajanı yakalama hikayesi yerine, en azından emekli bir ajan seçilerek farklılığa gidilmeye çalışılmış, barındırdığı komedi ve romantizm unsurları ve mükemmel oyunculuklarıyla, çoğu filmde göremeyeceğimiz bir sona da sahip olmasıyla, sıradan aksiyon filmlerinden farkını net bir şekilde ortaya koymaktadır Red.

Bu yaşlı kadro, tabiiki müthiş bir oyunculuk çıkaracaktır oyunculuklarında. Ancak böylesine bir aksiyon senaryosunda bu denli bir başarı beklemiyordum doğrusu, arkadaşlar gerekli cevabı verdiler. Saygı duydum, dizlerimin üzerine çöktüm, yapacak birşey yok!

Tür : Komedi / Aksiyon
Gösterim Tarihi : 15 Ekim 2010
Yönetmen : Robert Schwentke
Senaryo : Warren Ellis , Cully Hamner
Yapım : 2010, ABD / Kanada

Oyuncular

Bruce Willis (Frank Moses) , Helen Mirren (Victoria) , Morgan Freeman (Joe Matheson) , Mary-Louise Parker (Sarah) , John Malkovich (Marvin Boggs) , Karl Urban (William Cooper)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder