25 Ağustos 2010 Çarşamba

Ateşten Kalbe Akıldan Dumana



İşte bir Guy Ritchie klasiğiyle daha karşı karşıyayız. Bütün dünyada yankı uyandıran ilk filmi olan 1998 yapımı bu film bize gerçekten kusursuz bir iki saat yaşatıyor.

4 kafadar bir kumarbazın üstün yeteneğine güveniyorsa eğer, ve bunun için akılalmaz risklere giriyorlarsa, oynayacakları kumar oyununda da, hele de karşıdaki bir mafya babasıysa, rakiplerinin yapabileceklerine hazırlıklı olup ona göre davranmalıdır. Bizim adamlarımız ise, doğal olarak, bunu yapmıyor. Olaylar ise, işin içinden çıkılmayacak kadar garip bir hale gelmesine rağmen, bu gariplik öyle bir boyuta arıyor ki, bir anda bitiveriyor.

Şöyle düşünün; sizin 500 bin liranız var evinizde. Siz onu güvende olsun diye evde bıraktınız. Dışarı çıkıp biraz eğlenip geliyorsunuz evinize. Ne göresiniz peki? Yerde yatan ve en az yarısını tanımadığınız 10 tane ceset.

Kumarın nelere yol açabileceğini gösteren, fakat amacı kesinlikle bu olmayan bir film Ateşten Kalbe Akıldan Dumana. Jason Statham abimiz bu sefer aşrolü üstlenmemiş, hatta sanki ben de gireyim de filme biraz ün katayım demiş gibi. Ama olsun, kumarbaz abimiz ve diğer ortakları da, rollerinin hakkını vermiş, tıpkı hakkı rahmetine kavuşan filmdeki diğer 538975 karakter gibi.

Süper eğlenceli harika bir komedi aksiyon. Hala izlemediyseniz yazık size.

Tür : Komedi , Aksiyon
Gösterim Tarihi : 9 Haziran 2000
Yönetmen : Guy Ritchie
Senaryo : Guy Ritchie
Görüntü Yönetmeni : Tim Maurice-Jones
Müzik : David A. Hughes , John Murphy
Yapım : 1998, İngiltere , 107 dk.

Oyuncular

Jason Flemyng , Dexter Fletcher , Nick Moran , Steven Mackintosh , Jason Statham (Bacon)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder