5 Mayıs 2010 Çarşamba

Banka İşi


"Bank Job" için, türünün renkli filmlerinden biri diyebiliriz. Soygun filmlerinde doğal olarak başarıyla sonuçlanan soygunlar, bu filmde de bizi yanıltmıyor tabiiki, ancak bir farkla. O da soygunun paradan öteye geçmesi ve işin içerisine polis, teşkilat, aşk triosunun dahil olması. Ve tabiiki filmi güzelleştiren en büyük etken olarak, bütün bunların merkezine üstad Jason Statham'ın oturması. Cuk oturdu diyebilir miyiz, kesinlikle evet..!

Mevzu Jason Statham olduğunda akan suları durduran bir yapıya sahibimdir, her ne kadar film tarzını beğendiğim bu insansı varlığın bütün filmlerini izlememiş olsam da. "Snatch"le dahi hakettiği değeri bulamadığına inanıyorum nedense. Bir sebebi var mı? Yok.

Filmde sadece Jason Statham yok tabiiki. Kendisini Truva'dan sonra pek göremediğimiz Saffron Burrows ablamız da mevcudiyetini gayet net ve hoş bir şekilde belli etmekte. Ayrıca çakma Michael Scorcese de filmdeydi.(!)

Kanımca bu filmi güzel yapan özelliklerden biri ve en önemlisi, filmin başında birbirinden bağımsız görünen karakterlerin çokluğu ve onların olaylardaki gelişimlerinin karmaşık görüntüsünün, filmin sonunda çok başarılı ve anlaşılabilir şekilde çözülüyor olması.

Genelde Guy Ritchie filmlerine benzediği anımsatılsa da bu yorumlara pek katıldığımı söyleyemeyeceğim. Hatta şunu da söyleyebilirim, Guy Ritchie çekseydi daha bile başarılı olabilirdi.

Kesinlikle eğleneceğiniz bir film bu, izleyin, izlettirin.

Tür : Aksiyon
Gösterim Tarihi : 21 Mart 2008
Yönetmen : Roger Donaldson
Senaryo : Ian La Frenais , Dick Clement
Görüntü Yönetmeni : Michael Coulter
Müzik : J. Peter Robinson
Yapım : 2008, İngiltere , 111 dk.

Oyuncular

Jason Statham (Terry) , Saffron Burrows (Martine) , Stephen Campbell Moore (Kevin) , Daniel Mays (Dave) , James Faulkner (Guy Singer)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder