25 Ağustos 2010 Çarşamba

Esrarengiz Kadın



Adı gibi bir film. Karakterimiz, zamanında seks kölesi olarak kullanılan bir kadın. Film ise, o kadının geçmişte yaşadıklarından kaçıp, yeni bir hayal -hayat değil hayal- uğruna neler yapabileceğinin göstergesi.

Yönetmen, kadının geçmişini filmin tamamına o kadar güzel bir şekilde yaymış ki, flashbackler en fazla bir kaç saniyeliğine giriyor ve her şey net bir şekilde ortaya çıkıyor.

Olayların çıkış noktası seks köleliği kavramı olsa da, bu kavram filmde fazla sorgulanmıyor. Sorgulanan, bir annenin -kendisinin olduğuna tam olarak emin olamasa bile- çocuğu uğruna yapabilecekleri.

Filmde esrarengiz kadını oynayan Kseniya Rappoport'un müthiş performansının yanısıra, görevi bir çok sahnede yalnızca bakakalmak olan "baba" Pierfrancesco Favino'nun da oyunculuğu kusursuz. Ayrıca o yaşta bir kız çocuğu, bir filme ancak bu kadar güzel oynayabilirdi!

Etkileyici bir dram sizleri bekliyor..

Tür : Dram / Gerilim / Gizem
Gösterim Tarihi : 8 Şubat 2008
Yönetmen : Giuseppe Tornatore
Senaryo : Giuseppe Tornatore , Massimo De Rita
Görüntü Yönetmeni : Fabio Zamarion
Müzik : Ennio Morricone
Yapım : 2006, İtalya / Fransa

Oyuncular

Kseniya Rappoport (Irena (Esrarengiz Kadın)) , Michele Placido (Muffa) , Claudia Gerini (Valeria Adacher) , Margherita Buy (Irena'nın Avukatı) , Pierfrancesco Favino (Donato Adacher) , Piera Degli Esposti (Gina) , Nicola Di Pinto (Irena'nın Sevgilisi)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder